Blog

Zo klinkt een goed feestje

Wanneer je de beats voelt pompen en de melodieën je uitnodigen om te dansen, weet je dat je op een geweldig event bent. En er is één cruciaal element dat het feestje pas écht tot leven brengt: de coverband. Je zou ze de brengers van vreugde en de makers van onvergetelijke herinneringen kunnen noemen. Met hun covers nemen ze het publiek mee op een reis van muzikale nostalgie en bruisende energie. 

Rolling In The Deep (Coverboy) - Adele Cover

Coverbands hebben de kracht om nummers van bekende artiesten te transformeren tot iets nieuws en verfrissends, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor elk feest of evenement. Ze weten precies hoe ze het publiek moeten laten dansen, zingen en genieten van de beste hits aller tijden. Hun repertoire bestaat uit een mix van nummers die iedereen kent en waar iedereen van houdt. Van tijdloze klassiekers tot hedendaagse hits, een goede coverband weet hoe ze de juiste snaar moeten raken, ongeacht de smaak van het publiek. 

Daarom kiezen we bij Coverboy bijvoorbeeld voornamelijk voor dance-pop, het hippe allegaartje van de muziekgenres dat door Wikipedia wordt omschreven als: 

“Uptempo music intended for nightclubs with the intention of being danceable, but also suitable for contemporary hit radio.” 

Geef toe, dat klinkt toch als muziek in de oren!

Wat maakt een coverband nu écht goed? Het gaat niet alleen om het foutloos spelen van de hits; het draait om een ervaring. De performance maakt het verschil. Een uitstekende coverband begrijpt hoe ze het publiek moet betrekken en meeslepen met hun optreden. Van interactie met het publiek tot een aanstekelijke energie op het podium. Als het gaat om het creëren van de perfecte sfeer, is er maar één aspect dat er toe doet: de juiste muziek op de juiste manier, want zo klinkt een goed feestje.

En daar denken wij héél graag over na. Coverboy bestaat uit 4 podiumbeesten en heel wat toeters en bellen. 'Live op het podium' en 'voorbereid in de studio' vormen één geheel. Een krachtige en volle sound, waardoor we een grote variatie kunnen brengen, van lekker dansbare pop tot poppy dance.

Bovendien krijg jij als organisator de touwtjes in handen dankzij ons unieke à la carte concept, waarbij jij bepaalt welke nummers we spelen en hoe lang onze set duurt.

Toch zijn er naast Coverboy nog meer partybands waar je uit kan kiezen. Onze Live jukebox band combineert de energie van een coverband met het charmante concept van Live jukebox waar de gasten via hun telefoon in real time liedjes kunnen aanvragen bij de band. Hier ruilen we de krachtige backing tracks in voor ongeziene interactiviteit.

Ook tribute bands zorgen voor een goed feestje, toch zeker als ze de muziek brengen van eighties popicoon Prince. In een set van 75 minuten brengen we met live band en dansers zijn grootste hits naar jouw evenement.