Blog

Wie is Andy van Event Music?

Misschien zag je mij onlangs aan het werk tijdens een evenement? Of misschien ontving je van mij een mailtje waarin ik onze muzikale concepten aan je voorstel? In elk geval: hallo, ik ben Andy van Event Music.

Andy Sergeant

Andy Sergeant

Mede-oprichter Event Music
zanger, pianist, songwriter

Op deze website stellen we de muzikale concepten aan je voor die jij kan inzetten tijdens jouw evenementen. Maar op deze pagina stel ik ook mijzelf aan je voor, want ik vind het belangrijk dat je weet met wie je precies contact hebt. Vanaf het eerste mailtje tot na het event blijf ik betrokken bij elke boeking. Bij mij kan je met al je vragen terecht. Daarom lees je hier iets meer over mij als gezicht achter het bedrijf. 

 

“All things music bij één partner, zo kan jij zorgeloos focussen op de andere aspecten van een geslaagd evenement.”

 

Als ervaren muzikant en performer voel ik me helemaal thuis op een podium: van alleen achter de piano in een klein kerkje, tot op grote internationale podia voor duizenden gasten.

Ik ben gepassioneerd door muziek, al mijn hele leven lang en op heel wat verschillende manieren: als muzikant, als zanger, als performer, als songwriter, als producer, ... Zo ontwikkelde ik een brede kijk op entertainment en vind ik het leuk om samen met mijn team van freelance muzikanten, stylisten, make-up artists en dansers concepten uit te werken of om ze verder te verfijnen voor nieuwe aanvragen.

Podcast

Muziekpraat

In een reeks van 6 korte podcasts vertellen we over muziek tijdens evenementen, de pijnpunten in de sector en de creatieve opportuniteiten die daarmee samengaan. We onderzoeken hoe we impact kunnen maken met muziek en hoe de juiste muziek een evenement kan ondersteunen of net kan maken.
 

Episode 1 - Wie is Andy van Event Music?
Andy vertelt over muziek, Armin van Buuren en zijn liefde voor evenementen.

Luisteren

Als tiener was ik al volop bezig met muziek en focuste me op muziekproducties, meer specifiek in trance muziek. Dat ik op 17-jarige leeftijd wereldwijd gedraaid werd door Armin van Buuren op de radio, deed mijn zin in muziek alleen maar groter worden. Kort nadien begon ik eigen nummers te schrijven, die ik zelf inzong. 

Opleiding

Dat ik een muziekopleiding zou volgen, was al vrij snel duidelijk. In Gent kon ik mijn liefde voor muziek combineren met mijn ambitie om voor de klas te staan. Nog voor ik was afgestudeerd had ik mijn eerste job als muziekleerkracht te pakken en 15 jaar lang stond ik overdag voor de klas en 's avonds op het podium. Na mijn opleiding liet ik me door verschillende zangcoachen bijstaan en onderwijzen in Complete Vocal Technique en tijdens muziekstages kon ik me verder verdiepen in performance. Ook mijn Engelse uitspraak liet ik bijspijkeren door coaches in Vlaanderen en Nederland. 

Huwelijken

In 2016 zette ik, nadat ik gestopt was als vaste pianist en backing vocalist bij onder andere Niels Destadsbader, verdere stappen richting de eventsector door Momenten op te richten. Dit project focust zich op koppels die gaan trouwen. Met een team van wedding singers voorzien we jaarlijks meer dan honderd huwelijken van live muziek. 

Evenementen

Het kriebelde om nog een stapje verder te gaan. Doorheen de jaren ontwikkelden we meerdere muziekconcepten om zo ons aanbod voor evenementen uit te bouwen. Live acts, maar ook workshops, die ontworpen zijn met een specifiek soort event voor ogen. Vaak als een vlug ideetje tijdens een repetitie of als gevolg van iets dat we missen op een event waar we zelf op uitgenodigd zijn. 

Zo kwamen er meer en meer evenementen op ons en al snel mochten we optreden op grote en kleine evenementen voor heel wat bedrijven, waaronder charmante kmo's uit diverse sectoren, maar ook klinkende namen als Atlas Copco, DHL, Dell en Coca Cola.