Blog

Live muziek tijdens huwelijken

Live muziek geeft een magische touch aan een huwelijksdag. Ze zorgt voor een romantische sfeer die je bijna nooit evenaart met muziek die is opgenomen en maakt de ceremonie niet alleen mooier, maar ook persoonlijker. Een muzikant met een warme stem zorgt ervoor dat elke noot perfect aansluit bij het verhaal van het koppel.

“Music is what feelings sound like.”

We zijn overtuigd van de kracht van live muziek en de warme sfeer die ze uitstraalt. Ze maakt de emotie van de huwelijksdag bijna tastbaar en is steeds uniek. Je brengt als muzikant een nummer nooit tweemaal op dezelfde manier, zelfs niet als je het heel vaak doet. En dat maakt het net zo speciaal, daarin ligt onze meerwaarde. We voelen de sfeer aan, kijken even in de richting van het koppel en weten dan perfect hoe we het nummer moeten brengen: met een beetje extra emotie of net met een wat vrolijkere noot. En net dat zorgt af en toe voor een extra traantje of een subtiel duimpje-omhoog tijdens een nummer. 

Wij vullen de leegte tussen de sprekers op en laten de muziek eens zo hard binnenkomen.

Momenten: All Of Me

Wanneer de eerste noten op piano klinken, wordt de ruimte gevuld met een heldere klank die de harten van alle aanwezigen raakt. Het geluid van de piano, gecombineerd met de warme stem van de zanger, brengt emoties tot leven en versterkt de betekenis van het moment. Van het serene waarop ringen worden uitgewisseld tot het vreugdevolle hoogtepunt van het ja-woord, de zanger-pianist begeleidt elk moment met passende muziek.

Het mooie aan live muziek tijdens een huwelijk is dat je als zanger mee kan bijdragen aan de herinnering van het koppel zonder zelf in de spotlight te staan. Vanaf de zijkant creëer je een sfeer die de emoties van het moment versterkt en de dag onvergetelijk maakt voor het bruidspaar en hun gasten. De muziek die je speelt, versterkt de liefde die je in de lucht kan voelen, maar hoewel je als zanger een cruciale rol speelt op deze bijzondere dag, blijft de aandacht op het bruidspaar gericht. Dat is toch alvast onze filosofie.

Een hele dag live muziek

De planning van een huwelijk wordt meestal in vier grote blokken opgedeeld: ceremonie, receptie, diner en avondfeest. Dit is hoe wij deze vaak invullen.

Onze ervaren zanger brengt tijdens de ceremonie de favoriete nummers van het koppel tot leven aan de piano. De mooiste liedjes, passend bij een emotioneel moment. Bij de receptie laat hij zich met Wedding band bijstaan door muzikanten op contrabas en gitaar. Samen brengen ze de mooiste love songs aller tijden. Tijdens het diner en dessert is Live jukebox onze aanrader. Ook hier starten we vanaf een zanger-pianist, maar deze keer ligt de keuze van de setlist bij de gasten zelf. Via hun smartphone kiezen ze uit meer dan 350 nummers hun favoriete hits.

En dan volgt natuurlijk nog het dansfeest! Daarvoor verwijzen we je naar onze partyband Coverboy, want die nodig je uit voor goede feestjes. Negentig minuten lang volgen hit na hit na hit. Alle grote artiesten komen voorbij.

Wil je trouwens ook de openingsdans live laten brengen? Waarom dan geen originele openingsdans op maat die speciaal voor het koppel is geschreven?