Blog

Inspraak als ultieme ervaring: zelf mee de muziek bepalen

In een wereld waar de radio wordt vervangen door Spotify en ook lineaire televisie het hard te verduren krijgt van Netflix en andere on demand streaming, zien heel wat eventplanners deze trend net als een kans. Denk maar aan de rol die streetfood aan kleine standjes binnen de catering heeft ingenomen tegenover het klassieke vaste menu. Keuze is belangrijk, het zorgt voor een extra beleving. En dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Want de inspraak van de gasten tilt de muziekbeleving naar ongekende hoogten, waarbij het publiek niet langer slechts toeschouwers zijn, maar actieve deelnemers worden in het creëren van de sfeer. Door zelf de muziek te kunnen bepalen ervaren luisteraars een gevoel van betrokkenheid dat de traditionele passieve luisterervaring overstijgt. Het is niet alleen het luisteren naar muziek, maar ook het kiezen ervan dat deel uitmaakt van de ervaring. Deze directe en interactieve aanpak versterkt de band tussen artiest en publiek en maakt de ervaring uniek en memorabel.

Naast Music In A Box, waarbij de gasten via een tablet een gigantische muziekdoos met daarin een zanger bedienen, is ook Live jukebox één van de concepten waarbij de gasten zelf de touwtjes in handen krijgen als het op muziekkeuze aankomt. Het is ontstaan uit het idee: "wat als we live muziek nu eens interactief zouden maken?"

Live jukebox: verzoekjes via smartphone

Stel je voor: je bevindt je in een gezellige ruimte, omringd door vrienden of collega's, en je hebt de mogelijkheid om je favoriete muzieknummers aan te vragen via je smartphone. Maar in plaats van een DJ die de tracks afspeelt, staat er een ervaren pianist op het podium, klaar om jouw verzoekjes om te toveren tot magische melodieën. Het concept is eenvoudig, maar verbluffend: gasten kunnen zonder een app te moeten installeren verzoekjes indienen voor nummers die ze graag willen horen uit een lijst van meer dan 350 nummers. Deze verzoekjes worden vervolgens naar de pianist gestuurd om ze live op de piano te spelen. De nummers die het vaakst zijn aangevraagd, komen bovenaan de lijst te staan. Live jukebox is de perfecte conversation starter voor een bedrijfsfeest of netwerkevenement, want niets dat zoveel gesprekken op gang brengt als de hits van vroeger en nu.

Live jukebox band

Standaard boek je bij Live jukebox onze zanger op piano die verzoekjes speelt die je via je smartphone doorgeeft. Maar je kan Live jukebox ook als duo boeken voor jouw evenement, net als in de bekende pianobars. Wil je nog meer? Dan boek je de Live jukebox band. Dezelfde verzoekjes, evenveel inspraak, maar nog meer punch.

Deze band is niet zomaar een groep muzikanten; ze zijn meesters in het improviseren en geven een unieke draai aan hun optredens door verzoeknummers van het publiek te spelen.

Met slechts een paar tikken op het scherm van je telefoon, laat je iedereen weten wat jouw favoriete nummer is.