Blog

Het pre-event: geef schwung aan je onthaal

Er wordt wel eens gezegd dat je evenement al start van bij de uitnodiging, want vanaf dan begin je anticipatie te scheppen en je gasten voor te bereiden op een geslaagd evenement. Ook de dag zelf is er, voordat de gasten volledig worden ondergedompeld in de actie, een cruciaal deel dat niet over het hoofd mag gezien worden: het onthaal.

Nog voor je gasten hun eerste drankje krijgen aangereikt, begint de ervaring. Aan de ticketbalie of de vestiaire worden ze begroet door een vriendelijk gezicht. Daar hoort natuurlijk passende muziek bij. Zo hebben we bijvoorbeeld een playlist Loungy Welcome vol nummers die de juiste sfeer scheppen aan het onthaal.

Nog leuker is echter onze onthaalanimatie Music In A Box: een grote muziekdoos met daarin een zanger. Terwijl de gasten aanschuiven om hun uitnodiging te valideren of hun jas weg te hangen, kunnen ze zelf kiezen welke muziek ze graag willen horen. Dat doen ze door op een tablet het nummer van hun keuze aan te klikken. 

Vervolgens beginnen de eerste noten van het nummer te spelen, licht de muziekbox op en begint de zanger vol overgave de bijhorende liedjestekst te zingen. Na het nummer wordt de Box terug donker en is het aan de volgende gast om een liedje te kiezen.